luova asiantuntija -verkkokurssi
Luova asiantuntija -verkkokurssi on suunnattu asiantuntijatehtävissä työskenteleville ihmisille, jotka tarvitsevat luovuutta työssään. Sinun ei tarvitse olla luova heittäytyjä tai villi ideoija, vaan voit tutustua aiheeseen omista lähtökohdistasi käsin.
Kurssin tavoitteena on, että tunnistat luovuuden omissa työtehtävissäsi, ymmärrät, miten luovaa työkulttuuria rakennetaan ja opit soveltamaan luovuuden työkaluja työssäsi. Kurssi järjestetään vuorovaikutteisessa virtuaaliympäristössä, jossa pääset keskustelemaan aiheista muiden osallistujien kanssa.
Tällä hetkellä kurssia järjestetään vain tilauksesta.
Verkkokurssilla käsitellään luovuutta työelämässä viiden kysymyksen kautta:
Mitä luovuus työelämässä tarkoittaa?
Ensimmäisessä luvussa määritellään keskeiset käsitteet.
Miten tunnistan oman luovuuteni?
Toinen luku keskittyy henkilökohtaiseen luovuuteen ja luovien työtehtävien tunnistamiseen.
Miten rakennan luovaa työkulttuuria?
Kolmannessa luvussa luovuutta tarkastellaan osana tiimien, verkostojen ja työyhteisöjen toimintaa.
Millä työkaluilla rakennan luovuutta?
Neljännessä luvussa kootaan luovuuden työkalupakkia.
Miltä näyttää luovuuden tulevaisuus?
Viidennessä luvussa kurkistetaan tulevaisuuteen ja käsitellään muun muassa teknologian ja luovuuden suhdetta.
Lukujen sisällöt
Jokainen luku sisältää aiheeseen orientoivia videoita, luvun kysymystä käsittelevän podcastin sekä tiivistelmän podcastin sisällöistä, käytännön harjoituksia ja luvun oppeja kiteyttävän ydintehtävän.
Saat ydintehtävästä palautetta kurssin valmentajalta. Pääset myös keskustelemaan kurssilla käsitellyistä aiheista muiden osallistujien kanssa oppimisalustan vuorovaikutustyökalujen avulla.
Kurssin materiaalit ovat helposti lähestyttäviä ja viihdyttäviä. Viihteelliset sisällöt käsittelevät luovuuteen liittyviä stereotypioita ja huumori auttaa virittäytymään käsiteltävään aiheeseen.

”En ole luova. Voinko silti osallistua?”

Voit osallistua. Luova asiantuntija -verkkokurssilla on tarkoituksena tunnistaa luovuutta omassa työssä ja omissa työtehtävissä. Mitään aiempaa kokemusta luovuudesta ei vaadita. Kurssin tavoitteina on, että sen myötä:
- tunnistat luovuuden omissa työtehtävissäsi
- ymmärrät, miten luovaa työkulttuuria rakennetaan
- opit soveltamaan luovuuden työkaluja työssäsi.
Kurssin harjoitukset voit tehdä turvallisesti omassa rauhassasi ja saat jakaa omaa tekemistäsi muille juuri sen verran kuin sinusta tuntuu mukavalta.
Kurssi soveltuu myös ihmisille, joille luovuus työelämässä on jo tutumpaa. Kurssilta voit saada uusia työkaluja omaan työhösi tai syventyä johonkin teemaan, joka juuri nyt luovuudessa kutkuttaa.
Osallistujien kokemuksia
”Suosittelen kurssia kenelle vain, joka haluaa lisätä luovuutta työelämäänsä ja etenkin tunnistaa sitä arjessa!”
”Paljon oli ihan perus työelämätaitoja, joista hyötyvät kaikki, työn luovuuden määrästä riippumatta.”
”Oivalluttaa työelämätaitoja ja parantaa tiimityön tai johtamisen valmiuksia. Luovuus ei ole tässä mitään hömppää vaan ihan ydintekemisissä ollaan kiinni. Ei tarvitse olla villi creaaja, jotta tästä hyötyisi. Kokonaisuus oli hyvällä tavalla kevyt ja innostava toteutus imaisi mukaansa. Viihdytti, sen lisäksi että oivallutti.”
”Kurssi on erittäin selkeärakenteinen, viihdyttävä ja hyvä kokonaisuus oppimisen kannalta.”
”Innostava, erilainen ja asiantunteva. Matala kynnys osallistua. Sain paljon enemmän kuin odotin.”
Aikataulu ja sitoutuminen
Kuinka paljon kurssiin menee aikaa?
Kurssin yhteen lukuun on hyvä varata aikaa noin 2-3 tuntia työskentelyä. Uusi luku aukeaa kerran viikossa ja suosittelemme etenemään noin yhden luvun eteenpäin viikottain. Yhteensä kurssin kestoksi tulee silloin viisi viikkoa.
Pääset käsiksi kurssimateriaaleihin noin kahden kuukauden ajan kurssin päättymisen jälkeen.
Voinko edetä omassa aikataulussani?
Kurssin sisältöihin ja tehtäviin voit paneutua omassa rauhassasi. Kurssin aluksi järjestetään orientoitumistapaaminen, johon voit halutessasi osallistua.
Kurssi toteutetaan vuorovaikutteisessa oppimisympäristössä. Suosittelemme sitoutumista viikottaiseen työskentelyyn omien aikataulujen puitteissa, jotta pääset jakamaan oppimisprosessiasi myös muiden kanssa.
Kurssin hinta mietityttää
Ymmärrämme, että aina taloudellinen tilanne ei anna periksi kurssin ostamista. Viimeisiä ruokarahoja ei kannata kurssiin sijoittaa.
Joskus myös vaakakupissa on se, saatko rahoillesi riittävästi vastinetta. Kurssin hinnalla saat: viisi podcast-jaksoa luovuudesta, 20 harjoitusta luovaan toimintaan, henkilökohtaista palautetta kurssitehtävistä ja mahdollisuuden päästä keskustelemaan luovuudesta eri alojen ammattilaisten kanssa.
Miten pääsen mukaan?
Tällä hetkellä kurssia järjestetään vain tilauksesta.
Kurssin valmentaja Tuomas Tirkkonen
Kurssin valmentajana on Tuomas Tirkkonen, Tupu Creativen perustaja ja kokenut luovan työskentelyn valmentaja.
Tuomas on ohjannut ihmisten välistä luovaa yhteistyötä yli kymmenen vuoden ajan. Hän hyödyntää valmennuksissaan kokemuksellisuutta ja toiminnallisia menetelmiä.
Hän on koulutukseltaan digitaalisten palvelujen kehittämiseen erikoistunut tradenomi (ylempi AMK) ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK).
Kiitokset
Kurssin konsepti: Tuomas Tirkkonen, Laura Liimatainen ja Mertta Hätinen.
Tuomas vastaa kurssin oppimissisällöistä, esiintyy videoilla ja podcasteissa sekä valmentaa osallistujia kursseilla. Laura vastaa videoiden ja podcastien käsikirjoituksista ja podcastien editoinnista sekä esiintyy videoilla ja podcasteissa. Mertta vastaa videoiden ohjauksesta, kuvauksesta ja editoinnista. Olemme saaneet kurssin konseptointiin tukea AVEKilta.