Luova valmennus

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijoilleen ja alumneilleen mahdollisuuden osallistua mentoriohjelmaan. Mentorointiohjelmalla tuetaan opiskelijoiden valmiuksia siirtyä työelämään ja kykyä luoda verkostoja.

Tupu Creativen Tuomas Tirkkonen ohjasi mentoreille ja mentoroitaville kuuntelemiseen liittyvän valmennusillan. Etänä toteutetun illan aikana sekä mentorit että mentoroitavat harjoittelivat kuuntelemista ja rakentavan vuorovaikutuksen periaatteita käytännössä. Osallistujat saivat käyttöönsä Kuuntelupäiväkirja-harjoituspohjan, jonka avulla on mahdollista harjoitella kuuntelemisen taitoja omassa arjessa.

Yhteistyön tavoite

  • Kuuntelemisen taitojen vahvistaminen

Toteutus

  • Sisältöjen suunnittelu yhteyshenkilön kanssa
  • Valmennustapaaminen mentoreille ja mentoroitaville
  • Kuuntelupäiväkirja-harjoituspohja osallistujien käyttöön

Osallistujien palautteita

  • ”Luulin osaavani kuunnella mutta nyt sain uusia keinoja parempaan läsnäoloon”
  • ”Ei ole turhaan korostettu kuuntelun taitoja osaksi mentorointia ja työelämään, opin todella paljon uutta ja sain varmuutta tapaamisiin mentoroiparin kanssa”
  • ”Pariharjoitukset olivat hyödyllisiä ja avasivat todella hyvin aihetta lisää”

Palautetta yhteistyöstä

”Kuuntelun taitoja ei voi koskaan korostaa liikaa, valmennuksen sisältö oli loistava tuki ja toi lisäarvoa mentorointisuhteeseen. Ennakkosuunnittelussa Tuomas osasi napata ne tärkeimmät asiat, mitä toivoin sisältöön ja teemaan ja onnistuttiin kyllä täyden kympin edestä.

Oli huikeaa tehdä yhteistyötä erittäin positiivisen, yhteistyökykyisen ja innostavan henkilön kanssa. Kaikki sovitut asiat olivat aikataulussa aina tip top valmiina ja Tuomas tekee lisäkysymyksiä juuri oikeilla pointeilla. Oli myös mukavaa kokeilla harjoitusta etukäteen zoomissa ja lopulliseen toteutukseen vielä tuotiin uusia kikkoja.

Tuomaksen kanssa ensi askeleelta tuntui vuorovaikutus luontevalta ja hän on erittäin helposti lähestyttävä. Asiantuntemus ja osaaminen näkyy ja kuuluu pitkälle ja luo varmaa tunnetta kaikkeen kanssakäymiseen. Lisäksi hänellä on huikeat fasilitoinnin taidot ja kyky mukauttaa toimintoja nopeasti yllättävissä tilanteissa. Meille räätälöity valmennus oli kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista missä olen ikinä ollut.”

-Eva Loippo-Sännälä, suhdepäällikkö, Haaga-Helia